zondag 1 mei 2011

20x20=6.40 geroezemoes (inspiratieturbine)



Prietpraat


De Inspiratieturbine brengt mensen in beweging. Welke technologie je ook bedenkt, het zijn drijfveren, passies, droombeelden en verlangens van mensen die energie opwekken. De Inspiratieturbine genereert de creativiteit die het onmogelijke voorstelbaar maakt.

Een Pecha Kucha-avond is een evenement waarbij deelnemers een diavoorstelling van 6 minuten en 40 seconden, begeleid door 20 Powerpoint-slides ( 20 seconden per slide) Het is een soort open podium. Elke afbeelding wordt  20 seconden getoond. Deze eisen dwingen de deelnemers creatief en to the point te zijn. Er zijn geen restricties betreffende de inhoud van de presentatie. Meestal probeert men een product of idee te presenteren. Een Pecha Kucha-avond kent doorgaans veertien deelnemers.  Een soort TED maar dan nog sneller en ook open voor amateursprekers. Iedereen die wat wil vertellen kan dat delen met een publiek.

Het concept werd in  2003 bedacht door Astrid Klein en Mark Dytham, twee architecten uit Tokio. Het format heeft zich inmiddels verspreid over vele steden wereldwijd. De naam stamt af van een Japans woord voor 'prietpraat'. Het woord moet als een enkel woord worden uitgesproken (petsja-kutsja).

 
bronnen:
nl.wikipedia.org/wiki/Pecha_Kucha
http://www.slideshare.net/Dimph/inspiratieturbine-dimph



Geen opmerkingen:

Een reactie posten